Online logopedie

Naast logopedie in een van onze praktijken, bieden we ook online logopedie. Dat is handig als u niet in de gelegenheid bent om naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld door reistijd, verblijf in het buitenland of als er overheidsmaatregelen van kracht zijn.

Zo werkt online logopedie

 

Logopedie in uw eigen omgeving: thuis, op school of als u woont en werkt in het buitenland. U communiceert met uw logopedist via beeldbellen. Dat gaat het best met een groot beeldscherm, zoals van uw pc of tablet.

Voorafgaand aan uw afspraak ontvangt u via e-mail een link naar ons programma. Ook ontvangt u van ons een instructie. We hebben de stappen zo eenvoudig mogelijk gehouden. Op de afgesproken dag en tijd klikt u op de link en ziet en hoort u de logopedist.

Een online behandeling duurt, net als in een behandelkamer, gemiddeld 30 minuten.

Een online logopediesessie verloopt zoals u gewend bent, alsof we tegenover elkaar aan een tafel in dezelfde ruimte zitten. We doen oefeningen, geven advies en voorzien u van huiswerk, zodat u thuis verder kunt werken en oefenen.

Is logopedie nieuw voor u? We doen dan eerst een onderzoek, ook online. Tijdens het onderzoek bepalen we gezamenlijk of logopedie nodig is en het niveau waarop we kunnen starten. Daarvan maken we een behandeltraject. Gedurende het traject doen we terugkerend onderzoek om de voortgang te meten.

Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig voor online logopedie?

Een pc of tablet met een browser zoals Chrome of Safari. En een stabiele, snelle internetverbinding om haperen van beeld en geluid te voorkomen. U heeft geen aparte apps nodig.

Hoe kan ik me aanmelden voor online logopedie?

U kunt zich ook voor online logopedie aanmelden via ons centrale nummer: 06–48593761.

Is online logopedie veilig?

Het programma waarmee wij werken voldoet aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), wat inhoudt dat het programma veilig is in het gebruik en we de beelden niet bewaren.

Wat kost online logopedie

Online logopedie wordt net als logopedie in de logopediepraktijk vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Om het zeker te weten kunt u het beste uw eigen zorgverzekering raadplegen.

Back to Top