Logopedie bij u op school

Logopedie bij u op school
Wanneer mogelijk bieden wij graag ‘logopedie op school’ aan. Een van onze logopedisten is dan werkzaam binnen de school in een ‘eigen’ logopediekamer.

De werkwijze van de logopedist binnen de school is exact dezelfde als in de praktijk.

Waarom logopedie op school?

de-rijdende-logopedist

Afhankelijk van de grootte van uw school richten wij een logopediekamer in of maken gebruik van onze volledig ingerichte logopedieauto (‘de rijdende logopedist’).

Wanneer de logopedist binnen de school werkzaam is, bespaart dit tijd (bijvoorbeeld reistijd van de ouder/verzorger). Ook zijn de contactmomenten tussen de leerkracht en de logopedist nog makkelijker te realiseren.

De logopedist is onder en na schooltijd aanwezig. Natuurlijk is de logopedist ook tijdens schoolvakanties aan het werk.

Ouderbetrokkenheid
De ouder/verzorger is ook op school altijd aanwezig bij de logopedische behandeling en is daardoor op de hoogte van wat er tijdens de behandeling wordt aangeboden en geoefend.

De zorgverzekeraars hebben ook regels voor de aanwezigheid van de ouder/verzorger tijdens de logopedische behandeling. Wanneer de ouder/verzorger te weinig aanwezig is, ontstaat het risico dat de logopedische begeleiding niet vergoed wordt door de zorgverzekeraars

Kwaliteit
Wanneer wij ‘logopedie op school’ aanbieden, houden wij ons ook aan de kwaliteitsrichtlijn van de NVLF.

Wanneer u meer informatie wilt over ‘logopedie op school’, dan kunt u contact opnemen met praktijkhouder Marjoleine Huitema:

06 412 49 882
[email protected]