Logopedisch Spectrum Nederland behaalt vrijwillige Kwaliteitstoets!

Logopedisch Spectrum Nederland behaalt wederom vrijwillige Kwaliteitstoets!

A3 poster HCA_2017_14Sinds 2014 is het voor vrijgevestigde logopedisten mogelijk om de kwaliteit binnen de praktijk te laten toetsen. Dit kan op vrijwillige basis of opgelegd door een zorgverzekeraar.

Tijdens de toetsing wordt er gekeken naar de privacy, veiligheid, hygiëne en inrichting van de wacht- en behandelruimte. Ook worden de processen binnen de organisatie gecontroleerd. Denk hierbij aan een adequate manier van omgaan met klachten.

Het overgrote deel van de toetsing heeft betrekking op de dossiers. De grootte van de logopediepraktijk bepaalt hoeveel dossiers er worden bekeken. Van te voren is niet bekend welke dossiers getoetst worden.

Op 7 januari 2017 heeft Health Care Auditing (HCA) de Kwaliteitstoets voor de tweede keer bij Logopedisch Spectrum Nederland afgenomen. De toetsing gebeurde ook dit keer op vrijwillige basis.

Eind van de dag kwam het verlossende woord: op alle onderdelen van de toets hebben we positief gescoord!

Praktijkhouder Marjoleine Huitema is erg blij met het behaalde resultaat. “In vergelijking met twee jaar geleden zijn de eisen flink aangescherpt. We hebben er met elkaar weer hard voor gewerkt en ik ben dan ook enorm trots op mijn hele team dat we opnieuw zo goed hebben gepresteerd”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjoleine Huitema.

Telefoonnummer: 06 412 49 882